De Belastingdienst

De Belastingdienst draagt bij aan een financieel gezond Nederland. Door eerlijk en zorgvuldig belastingen te heffen en te innen en toeslagen uit te keren. Om de aangiften van belasting en aanvragen van toeslagen zo gemakkelijk mogelijk te maken, maakt de Belastingdienst steeds slimmer gebruik van ICT en data. Aangiften en formulieren vult de Belasting bijvoorbeeld al van tevoren in. Burgers en bedrijven hoeven alleen nog maar te controleren of het klopt.

Aangifte belasting via SBR

De Belastingdienst maakt gebruik van SBR voor burgers (inkomstenbelasting en toeslagen) en bedrijven (bv vennootschapsbelasting, btw/ICP en loonheffingen). Daartoe werkt de Belastingdienst nauw samen met de softwareleveranciers en de intermediairs (accountants en belastingadviseurs) die ook in dit proces een rol hebben.

Meer informatie

Nieuwe ontwikkelingen

In de vorm van experimenten werkt SBR samen met de Belastingdienst, softwareleveranciers en intermediairs om te onderzoeken of bepaalde problemen opgelost kunnen worden en of een nieuwe ontwikkeling daadwerkelijk waarde toevoegt. Wilt u meer informatie over nieuwe ontwikkelingen? Lees dan ook: