‘Best practices van digitale administratie’ op het Bayerischen Anwenderforum 11 en 12 juli 2018

Het Beierse gebruikersforum, een jaarlijkse bijeenkomst van de Beierse overheid, biedt ook dit jaar een platform voor kennisuitwisseling. Op 11 en 12 juli staat het evenement in het teken van "Digital Administration in Practice". Vertegenwoordigers van industrie en overheid bespreken de nieuwste digitaliseringskwesties in interactieve sessies en bieden praktische oplossingen in de vorm van Best practices.

Digipoort en SBR op het programma

Woensdag 11 juli staan SBR en Digipoort op het programma als Best Practice. Bas Groenveld, Adviseur SBR International Logius, geeft een presentatie over Standaardisering van gegevensuitwisseling in Nederland. Hoe heeft de Nederlandse overheid de administratieve lasten van het bedrijfsleven weten te verminderen door optimale inrichting van gegevensuitwisseling? Wat zijn de lessons learned? En hoe wordt er ingespeeld op toekomstige ontwikkelingen?

Doorkijk naar trends en ontwikkelingen

Tijdens de bijeenkomst wordt tevens aandacht besteedt aan onderwerpen als business-to-government-applicaties. Besluitvormers van het openbaar bestuur bieden toekomstgerichte impulsen en ideeën over de belangrijkste trendthema's zoals Blockchain, Legal Tech en Arbeitswelt 4.0 - altijd met een focus op de publieke sector.

Voor meer informatie, kijk op de website van de bijeenkomst of lees de beschikbare papers over de toepassing van XBRL en SBR.